CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Khamis, 27 September 2012

Sinopsis Oh, Mama Tiriku! (OMT)

Assalamualaikum,
Kali ini, HD paparkan sinopsis untuk novel ke-3 HD yg bertajuk Oh, Mama Tiriku! (OMT)
Secara dasarnya, kisah di dalam OMT tidak terlalu menumpukan kepada percintaan orang dewasa. OMT lebih menumpukan ttg kisah kenakalan & naluri kasih sayang kanak2. Cinta itu luas. Bukan hanya orang dewasa yang memerlukan cinta tetapi kanak2 juga memerlukan cinta dan kasih sayang. Inilah yang HD cuba paparkan dalam novel ke-3 ini.
OMT adalah rentetan dari kisah di dalam novel Cinta 3 Suku (C3S). Jika C3S memaparkan kenakalan Iman, OMT adalah kisah kenakalan 2 anak saudara Iman brutal yg comel, Rayyan dan Ain. Rayyan, nakalnya saling tak tumpah seperti Iman manakala adiknya, Ain pula sentiasa perasan dirinya comel. OMT masih mengekalkan genre yg sama seperti 2 novel HD yg terdahulu, santai & gila2. Semoga OMT mampu menghadirkan senyuman di wajah teman2 semua. (^_^)v

BLURB OH, MAMA TIRIKU! - HERNA DIANA

Dr. Razif masih sukar untuk melupakan arwah Suhaila walaupun sudah empat tahun isterinya pergi. “Tempat Suhaila tiada siapa yang dapat menggantikannya.”

Iman melancarkan satu misi. Misi mencari jodoh buat Dr. Razif! Diperkenalkan Zulaikha yang berbudi pekerti dan cantik paras ru...

pa kepada abangnya itu. Bagi Dr. Razif, dia macam ‘tak masuk’ dengan gadis itu.

Hidup Dr. Razif dan anak-anak jadi huru-hara apabila bertemu dengan Ekin. Apatah lagi Ekin yang menjaga Rayyan dan Ain. Ada sahaja yang mereka gaduhkan. Si Ekin ni dengan budak-budak pun nak berkira. Masing-masing sengaja cari pasal. Makin naik angin Ekin apabila kedua-dua budak yang dipanggil ‘toyol kecik’ itu memanggilnya ‘witch’!

Zulaikha atau Ekin? Dalam mengharungi kehidupan yang tidak seia dan tidak sekata, tanpa sedar ada rasa yang memikat hati Dr. Razif.

0 ulasan: