CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Isnin, 23 Januari 2012

Sekebun Bunga Cinta

Hai korang..hehe..jumpa lagi...ada baik ka semua? mudah2an semuanya baik2 saja ye :)
ok kali ni HD nak merepek apa? hahaha..seperti yg HD janjikan dlm entri yg lepas...kali giliran novelis & blogger pames LIYANA ZAHIM jadi bahan review...hehehe...bukan review tuan punya badan..review novel dia jer...hahaha

ok korang nampak tajuk kat atas tu? haaa...tu la tajuk novel ke-2 milik Liyana Zahim...nasib baik sekebun jerr...kalau satu ladang mau jenuh pusing nak cari cinta...hahahaha

sebelum cite panjang...meh kita tgk cover novel dia dulu nooo....ni gambar kat bawah ni...

hahaha..tu dia memang sekebun pun...paling menarik perhatian korang mesti patung boye tu kan...hahaha ekceli ni mmg kisah si boye bernama Faris Aqiel a.k.a Bujang Sudin...cite ni peringkat permulaan memang kelakar abis...bila dah masuk pertengahan baru la bunga-bunga sikit...Faris ni masih belajar kat UM dlm jurusan Seni Bina....coursemate dia yang bernama Airis Jasmyn...merupakan musuh ketatnya...pantang jumpa...bergaduh dah macam babun dalm hutan...gelaran Bujang Sudin tu pun si Jasmyn ni la yg bagi..

tapi mcm HD selalu ckp la..jgn suka sgt benci org..takut2 nanti bertukar sayang...macam tu la dgn si Faris ni...alkisahnya terjatuh sayang pulak pada si Jasmyn ni...minah yg dia gelar kaki rempit pakai skuter...oh ye lupa nak cite...dlm cite ni Jasmyn ni ada skuter...konsepnya kaler pink bunga tabur...cuba korang bayangkan macam mana rupanya...tp dlm fikiran HD rasa2nya adalah lebih kurang skuter peraduan Impian Illiyana dulu kot..hahahaha...

ok berbalik pada cite novel ni...akhirnya Faris ambil keputusan nak luahkan perasaannya pada Jasmyn..lokasinya kat Bukit Belacan...tapi sayang seribu kali sayang...jawapannya diterima hanya kepulan asap skuter Jasmyn...eksyen gila minah ni...jual mahal betol..sedangkan dlm hati dia pun sayang gak kat Faris ni...tp ketegaq,....konon pegang konsep kawan selamanya

Faris yang kecewa bawa hati yg lara ke New Zealand...sambung belajar kat sana...di sana dia berjumpa dgn seorang gadis bernama Zara Yumna...akhirnya mereka jadi kawan rapat..tp dlm hati Faris ttp ingat si Jasmyn ni...sehingga pulang ke Malaysia...Zara ni pula disahkan mengidap SLE....tahap kronik...Faris yg simpati terus buat keputusan kahwin dengan Zara...Jasmyn kecewa tahap gaban sbb bila dia luahkan perasaannya pada Faris...juga di Bukit Belacan...Faris menolak...

Tapi takdir penentu segalanya...Zara meninggal pada hari pernikahan...dan sempat mewasiatkan supaya Faris bernikah dgn Jasmyn...tp Faris bawa diri sekali lagi ke New Zealand...tapi akhirnya tetap happy ending...Faris dan Jasmyn tetap berkahwin..kerana di hati Faris mmg hanya ada Jasmyn..

haaa...gitulah lebih kurang citenya...menarik kan? oh ye...dlm novel ni secara peribadi part yg paling HD suka..masa tu dia org lepak2 kat Starbucks Berjaya Times Square...masa ni Faris dan Jasmyn dah jadi kawan baik...best sgt masa Jasmyn bagi hadiah kat Faris...patung boye kaler hijau...Bujang Sudin the crocodile...tak silap HD bab 37 :)

so korang semua yg belum dapatkan novel ni..boleh la beli ye...menarik ceritanya :)

lepas ni x tahu la novel mana pulak yg jadi mangsa review HD...hehehe...lepas abis Sekebun Bunga Cinta...HD belum baca novel lain lagi...masih ada beberapa buah yg belum HD baca...kembali fokus kepada manuskrip yg belum siap...hehehhe...tp InsyaAllah kalau ada novel baru yg HD baca...HD pasti akan kongsikan dgn korang semua ok...

ok sampai sini dulu...tgh malam nanti HD akan bertolak ke KL lagi..doakan perjalanan HD selamat ye...hujung minggu nanti jangan lupa ke karnival karangkraf di seksyen 15 shah alam...InsyaAllah HD akan ke sana 28hb nanti...harap2 kita boleh bertemu :)

sampai jumpa lagi dlm entri akan datang...jaga diri baik2 ok...bubye...wassalam :)

4 ulasan:

Liyana Zahim berkata...

Waahhhh.. Xpnh sy jmpe review SBC yg pjg mcmni akk.. Kak nani TQ sudi baca SBC.. Sy terharu lalu tergaru2 la rasa.. Kikhihkih.. Muchas gracias! Smoga buku ketiga akk cpt terbit n jd bahan letupan.. Eh.. Jd meletup mcm baby 1sr n baby 2nd!!! Ameen.. :)

Herna Diana berkata...

aminnn atas doa2 nana tu..hehehe
akak review apa yg akak baca je...anyway SBC memang best dan x mengecewakan...kena buat promosi lebih banyak..sayang novel yg bagus mcm ni kalau kurang promosi...sile ambil langkah2 yg perlu ye cik nana :)
tahniah utk SBC :)

jesse berkata...

sekebun bunga cinta...sya da dpt n0vel nie... mang bestt sngatx2...thniah kat kak liyana...x lupa tuk kak HD 2...n0vel akak ber2 mang besttt....hehehe...;)

Nur Alia Farhana berkata...

Best tpi bli aritu tkde penanda ke mmg tkde penanda bku